Wat zijn de oppervlaktematen?

Wat zijn de oppervlaktematen?

De oppervlakte is de totale grootte van een figuur. In het voorbeeld hieronder gaat het om de grootte van het groen gekleurde vlak. De oppervlakte van een figuur kun je berekenen door de lengte en de breedte met elkaar te vermenigvuldigen. Oppervlakte = lengte (l) x breedte (b).

Is A de oppervlakte?

A, aanduiding voor een oppervlakte (Engels: area). a, aanduiding voor versnelling (Engels: acceleration). A, symbool voor ampère, de eenheid van stroomsterkte.

Wat is het verschil tussen een oppervlak en een oppervlakte?

Is een oppervlak hetzelfde als een oppervlakte? Oppervlak en oppervlakte kunnen volgens het woordenboek allebei worden gebruikt in de betekenissen ‘vlak dat iets aan de bovenkant begrenst’ en ‘elk van de vlakken die iets vanbuiten begrenzen’. Anders gezegd: in de taalwerkelijkheid zijn deze woorden synoniemen.

Wat is het meervoud van oppervlakte?

Woordherkomst en -opbouw

enkelvoud meervoud
naamwoord oppervlakte oppervlakten oppervlaktes
verkleinwoord oppervlaktetje oppervlaktetjes

Wat betekent een oppervlakte?

De oppervlakte van een vlakke meetkundige figuur, of algemener van een tweedimensionaal meetkundig object, is een maat voor de grootte ervan. De SI-eenheid van oppervlakte is de vierkante meter: m², afgeleid van de basiseenheid meter.

Wat is het woonoppervlak van een woning?

Woonoppervlakten hebben een duidelijke woonfunctie. Denk aan de woonkamer, hal, keuken, slaapkamers en badkamer. De oppervlakte wordt binnenmaats gemeten. Dit houdt in dat gemeten mag worden van binnenmuur tot binnenmuur (de buitenmuurdikte telt dus niet mee).

Wat betekent oppervlakte?

het oppervlak zelfst. naamw. 1) buitenkant of bovenkant Voorbeelden: `een marmeren sculptuur met een ruw oppervlak`, `wateroppervlak`Synoniem: oppervlakte 2) …

Wat is een ander woord voor oppervlakte?

afmeting, breedte, dikte, formaat, hoogte, inhoud, lengte, maat, omvang, oppervlakte. uitgebreidheid (zn) : oppervlakte, uitgestrektheid.

Wat is de betekenis van een oppervlakte?

Wat betekent de oppervlakte?

Hoe berekenen van oppervlakte?

De lengte en de breedte vermenigvuldigen Wie de oppervlakte van een ruimte wil berekenen, doet dit door de lengte met de breedte te vermenigvuldigen. Je komt dan uit op een bepaald aantal vierkante meters. Dit is de standaardprocedure om rechthoeken te berekenen. Een voorbeeld: een kamer is 30 meter bij 15 meter.

Hoe reken je de oppervlakte uit?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven