Wat zijn velgen waard?

Wat zijn velgen waard?

De ET-waarde van een velg geeft in millimeters aan hoe ver een velg van de wielkast afstaat. De afkorting staat voor Einpresstiefe, de Duitse vertaling van afstand. Je kunt de ET-waarde van een velg berekenen door de afstand van het midden van de velg tot het bevestigingspunt te meten.

Wat te doen met oude velgen?

Van één oude velg kan je twee setjes boeksteunen maken. Gewoon de velg in vier gelijke stukken zagen. Ideaal om je autobibliotheek mee te etaleren.

Wat levert een oude band op?

Voor iedere nieuwe band wordt een oude band ingezameld, met als doel een schoner milieu. Het grootste deel van de oude banden wordt hergebruikt of gerecycled en verwerkt in andere toepassingen. De RecyBEM organiseert het ophalen van banden bij inzameladressen, zoals bij autogarages en gemeenten.

Hoe kan ik mijn winterbanden verkopen?

Euroband is hét adres waar u gebruikte banden kunt verkopen en inkopen. Ons bedrijf is gespecialiseerd in de import en export van gebruikte banden. Wij halen ze op bij garages, autohandelaren en bandenservice bedrijven. Dan maken onze keurmeesters een strenge selectie.

Wat zegt de ET waarde?

Dit getal staat voor het aantal millimeters dat het hart van de velg uit het midden staat. De afkorting ET staat voor ‘einpresstiefe’ wat wielbolling betekent. Deze maat staat vaak aan de binnenkant van de velg aangegeven. Hoe lager de ET waarde van een velg is, hoe verder het wiel naar buiten komt te staan.

Wat is het voordeel van een velg met een hoge ET waarde?

Een hogere ET waarde laten je wielen verder naar buiten staan, een lagere ET waarde zorgen er juist voor dat je wielen verder naar binnen komen. Wanneer je de hoogte van je band veranderd zal de teller waarschijnlijk gaan afwijken. Met spacers kun je de velg ook verder van de auto zetten.

Waar kan ik mijn oude autobanden inleveren?

Als je enkele oude banden hebt liggen die je kwijt wil (maximaal 4!), kan je daarmee meestal terecht op je recyclagepark. Als dat niet het geval is, kan je die banden ook inleveren bij je garage of bandenspecialist zonder er nieuwe te kopen: dat is het ‘1 tegen 0’-principe.

Wat kost een band afvoeren?

Voor elke nieuw gekochte band, wordt een verwijderingsbijdrage in rekening gebracht. Garagebedrijven kunnen dan meestal kosteloos, of tegen een kleine vergoeding per band (van enkele centen tot 25 cent) hun autobanden laten afvoeren.

Wat kost oude autobanden afvoeren?

Zo hanteert een grote recycler een tarief van €87,50 per uur voor het ophalen van banden (heen én terug). Het verwerkingstarief is daarbij 115 euro per ton. 1 band weegt 8,2 kg, dus als je er 50 hebt, betaal je al gauw 50 euro aan verwerkingskosten, exclusief transportkosten.

Wie koopt autobanden op?

Voor de inkoop van een gebruikte autoband moet u bij Euroband zijn. Niet alleen vindt u bij ons een ruime keuze, maar ook hebben wij verstand van zaken. We zijn erkend en gecertificeerd door de VACO (dé vereniging van de banden- en wielenbranche). Bij ons bent u dus altijd aan het juiste adres voor een autoband.

Waar kan ik mijn autobanden kwijt?

Hoe zit het met ET waarde?

Hoe meet ik de ET waarde?

  • Meet de breedte van de velg op in mm en deel dit door 2.
  • Meet de binnenkant van de velg op, van het montagevlak tot aan de buitenkant.
  • Trek de de uitkomst van stap 1 van de uitkomst van stap 2 af en je hebt je ET waarde.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven