Wat zit er allemaal in een telefoon?

Wat zit er allemaal in een telefoon?

Dit zijn vooral koper, aluminium en nikkel. In minder grote hoeveelheden bevat je gsm ook goud, zilver, tantalium, kwik, lood en nog enkele tientallen andere stoffen. De elektronische onderdelen zijn vooral opgebouwd uit ijzer en non-ferrometalen. Ook de metalen tussenstukken bestaan uit non-ferrometalen.

Welke delfstoffen zitten in mobieltjes?

In een mobiele telefoon zitten slechts hele kleine hoeveelheden goud en zilver verwerkt. Wanneer er honderden telefoons worden gerecycled dan wordt dit pas echt interessant. Andere belangrijke grondstoffen die in een mobiele telefoon zitten zijn ijzer, kwik, tantalium, nikkel en aluminium.

Welke metalen zitten in een telefoon?

Naast goud zitten er nog veel meer kostbare metalen in onze mobieltjes verstopt. De nieuwste smartphones bevatten tussen de dertig en veertig verschillende soorten metaal. Denk aan: koper, zilver en aluminium, maar ook een groot aantal onbekendere, exotische metalen zoals: indium, neodymium en antimoon.

Wat krijg je voor je oude mobiel?

Echt oude telefoons leveren niet of nauwelijks iets op. Wat nieuwere modellen brengen daarentegen nog geld in het laatje. Verkopen kan bijvoorbeeld aan ReCell, dat via de website verkoopjetelefoon.nl mobieltjes opkoopt.

Waar is een mobieltje van gemaakt?

De buitenkant bestaat uit Aluminium en/of diverse kunststoffen. De camera bestaat o.a. uit sapphire glas. De batterij bevat cobalt, grafiet, lithium en aluminium. De printplaatjes bevatten goud, zilver, koper, wolfraam (tungsten), tantalium.

Hoeveel grondstoffen zitten in een telefoon?

In je telefoon zitten op zijn minst dertig verschillende grondstoffen, waarvan er zes schaars zijn. Het zou dus best logisch zijn als we die mobieltjes inleveren, nadat ze stuk zijn gegaan en afgedankt. Maar dat doen we lang niet altijd.

Welke bruikbare grondstoffen zitten er in oude telefoons?

Er liggen namelijk zo’n 3 miljoen afgedankte telefoons in Nederlandse kasten en lades, te wachten tot de kostbare grondstoffen die er in zitten opnieuw worden gebruikt. Er zijn genoeg mogelijkheden om al het goud, lithium en kobalt eruit te halen, maar niet iedereen weet de weg naar de recyclebak te vinden.

Wat is een kapotte telefoon waard?

Over het algemeen kun je tot 75 procent van de verkoopwaarde krijgen voor een defect toestel maar dan mag de schade niet te erg zijn. Als de schade groot is dan krijg je veel minder, mogelijk zelfs maximaal 20 procent van de verkoopwaarde.

Waar worden de verschillende onderdelen van de gsm geproduceerd?

Niet enkel de onderdelen voor gsm’s en andere elektronische toestellen worden er gemaakt, maar ook heel wat andere zaken. Je moet maar eens een paar voorwerpen onderzoeken, de kans is groot dat je ergens terugvindt “made in China” (wat wil zeggen “gemaakt in China”) of een ander land.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven