Welk land produceert het meeste afval?

Welk land produceert het meeste afval?

We produceren met zijn allen ongelooflijke hoeveelheden afval, maar de Denen spannen de kroon met 751 kilo vuilnis per persoon per jaar. Ze worden op de voet gevolgd door de Amerikanen en de Zwitsers.

Wie produceert het meeste afval in Vlaanderen?

In 2018 produceerde de industrie 12,4 miljoen ton primair afval. Hiermee was de sector verantwoordelijk voor 76 % van de totale hoeveelheid primair bedrijfsafval en voor 64 % van de totale hoeveelheid primair afval in Vlaanderen (dus inclusief huishoudelijk afval).

Hoeveel afval produceren we in Nederland?

In Nederland produceren we jaarlijks bijna 490 kilo afval per persoon. Bijna 60 procent daarvan leveren we gescheiden in. Papier en glas staan aan kop: daarvan brengen we zo’n 75 procent naar de papierbak of glasbak. Van het gft wordt ruim 60 procent gescheiden, plastic verpakkingen en drinkpakken zijn in opmars.

Waar wordt het meeste plastic geproduceerd?

Filippijnen. Filippijnen is een van de grootste producenten van plastic ter wereld. Maar ze hebben geen effectieve manier gevonden om met al hun afval om te gaan. U zult geschokt zijn als u weet dat er elke dag ongeveer 7000 ton plastic afval wordt geproduceerd.

Waar wordt het meeste plastic gebruikt?

Verreweg het meeste plastic, bijna 40%, wordt gebruikt voor verpakkingsmateriaal. Althans in Europa, maar dit geldt vermoedelijk ook voor de rest van de wereld. Hier valt dan ook de meeste milieuwinst te behalen als we ons plasticgebruik willen terugdringen.

Wat veroorzaakt het meeste afval?

Maar de grootste boosdoener is vuilnis dat van straten via de rivieren naar zee stroomt. Ook komt er veel zwerfvuil van vuilstortplaatsen dat in rivieren lekt of van stortplaatsen die zelfs direct aan zee liggen. Een groot deel van dit afval bestaat uit plastic.

Hoeveel afval produceert Belgie per jaar?

De Belg produceert gemiddeld 412 kilogram gemeentelijk afval per jaar. Dat meldt het Belgische statistiekbureau Statbel op basis van de cijfers van 2017.

Hoeveel kilo zwerfafval in Nederland?

Geschat wordt dat er in Nederland tussen de 35 en 140 miljoen kilo zwerfafval per jaar op straat of in het groen belandt. Plastic zwerfafval kan door de wind of via rivieren in zee terechtkomen en daar de ‘plasticsoep’ verergeren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven