Welke 3 soorten websites zijn er?

Welke 3 soorten websites zijn er?

Feitelijk zijn er drie hoofdgroepen als het aankomt op websites: statische, dynamische en interactieve websites. Tot welke hoofdgroep(en) jouw website behoort hangt af van de regelmaat van inhoudelijke wijzigingen en de manier waarop je communiceert met je bezoekers.

Welke zes soorten websites zijn er?

7 soorten bedrijfswebsites

 1. Corporate site. Een corporate site ondersteunt interactie tussen klanten, medewerkers, pers en aandeelhouders.
 2. Communicatiesite.
 3. Brand site of merksite.
 4. Webshop of verkoopsite.
 5. Dienstverlening site.
 6. Inhoud- en publicatiesite.
 7. Leadgeneratie site.

Wat is een informatieve website?

staat. Het is de pagina waarop de surfer de info vindt die hij nodig heeft. Op een informatieve website of een informatieve rubriek is het meestal het einddoel van zijn surfsessie. Op commerciële pagina’s volgt daarna de bestelprocedure of bijvoorbeeld een offerteaanvraag.

Wat is een communicatie site?

Website die bezoekers meer vertelt over de producten of diensten van de aanbieder.

Wat is een corporate website?

Een website met het doel de interactie tussen de organisatie en de verschillende stakeholders te ondersteunen.

Wat is een overzichtspagina?

Een rubriek- of overzichtspagina is elke pagina tussen de homepage en een detailpagina. (Als je niet vertrouwd bent met deze termen, lees dan ons artikel over de 3 paginatypes van elke website.) Een overzichtspagina heeft 2 belangrijke doelen: Overzicht geven van het (diepere) aanbod.

Wat doet een online communicatieadviseur?

Je werkzaamheden kunnen bestaan uit het ontwikkelen van een communicatiestrategie, het aansturen van een communicatieafdeling of communicatiebureau, geven van gevraagd en ongevraagd communicatieadvies, advisering over inzet van online en offline media, te woord staan van pers en belanghebbenden (bijvoorbeeld bij crises …

Waarom online communicatie?

Online communiceren is een must Men wil zich zo goed mogelijk over iets informeren vooraleer men een keuze maakt. Online communicatie of e-communicatie biedt u heel wat voordelen: bereiken van nieuwe klanten (het internet is een poel vol consumenten) communicatie in een mum van tijd zichtbaar voor de hele wereld.

Waarom een corporate website?

Simpel gezegd is een corporate website een bedrijfswebsite. Dit soort websites zijn zeer veel aanwezig op het internet. Wij gebruiken de naam corporate bij uitstek voor grotere organisaties. Een belangrijke eigenschap is dat deze websites vaak meertalig zijn en regiospecifieke content hebben.

Wat is corporate advertising?

Institutionele reclame, waarin een organisatie het publiek en de belangengroepen informeert over haar activiteiten, doelstellingen en betrokkenheid bij het oplossen van bepaalde problemen, met als doel haar imago te verbeteren en goodwill te creëren (institutionele reclame).

Hoe maak je een overzichtelijke website?

Hoe maak ik een overzichtelijke website navigatie?

 1. Kies een logische hiërarchie.
 2. Plaats niet op iedere pagina een link naar de volgende pagina.
 3. Maak gebruik van een kruimelpad.
 4. Zorg dat bezoekers niet te vaak hoeven te klikken om bij de gewenste inhoud te komen.
 5. Gebruik tekst-links en tekst-menu-items.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven