Welke problemen kunnen zich voordoen bij het aanlopen van een motor?

Welke problemen kunnen zich voordoen bij het aanlopen van een motor?

De primaire symptomen die horen bij overbelasting van een motor zijn een buitensporige stroomopname, onvoldoende koppel en oververhitting. Overmatige warmte van een motor is een hoofdoorzaak van motorstoringen.

Hoe heet de elektromotor voor wisselstroom?

Een wisselstroommotor is een elektromotor die wordt aangesloten op een wisselspanning, meestal een driefasespanning maar dit kan ook enkelfasig zijn. Beide typen werken met een draaiveld en worden daarom ook wel draaiveldmotoren genoemd.

Wat is een drie fase motor?

In een 3-fase motor liggen de drie fasen / wikkelingen 120 graden t.o.v. elkaar verschoven in het stator huis. Hierdoor worden als de motor wordt ingeschakeld de fasen na elkaar magnetisch bekrachtigd wat tot gevolg heeft dat de rotor / motor-as gaat draaien.

Wat is de taak van de condensatoren bij de Éénfasige motor?

Bij dit type motor – ook wel condensatormotor genoemd – is in serie met de hulpwikkeling een aanloopcondensator geplaatst. De condensator zal een faseverschuiving tussen de hoofd- en de hulpwikkeling realiseren van 90°, waardoor er goede aanloopcondities ontstaan.

Hoeveel keer groter kan de aanloopstroom zijn van een AC motor?

De aanloopstroom is 6 à 8 keer groter dan de nominale stroom van de motor. Om de aanloopstroom te beperken wordt voor grote motoren vaak gebruikgemaakt van een ster-driehoekschakeling, soft-starter of frequentieregelaar.

Welke energie geeft de elektromotor tijdens het fietsen af?

De wetgever heeft voor een elektrische fiets een limiet gelegd bij het vermogen van 250 Watt. De meeste fietsen worden geleverd met een motor van 250 Watt, sommige wat goedkopere modellen hebben een motor die minder vermogen verbruikt dus ook minder kracht kan leveren.

Welke energieomzetting vindt plaats in een elektromotor?

In een generator wordt bewegingsenergie omgezet in elektrische energie.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven