Welke straling wordt uitgezonden door de zon?

Welke straling wordt uitgezonden door de zon?

Ongeveer de helft van de zonnestraling bestaat uit zichtbaar licht. De andere helft bestaat uit infrarode straling en een klein deel ultraviolette straling. In het zonnespectrum komen donkere lijnen voor, de Fraunhoferlijnen.

Wat voor licht straalt de zon uit?

De Zon zendt voortdurend twee soorten straling uit: elektromagnetische en corpusculaire straling. Elektromagnetische straling zorgt voor licht en warmte, maar bestaat ook uit een aantal onzichtbare stralen die schadelijk kunnen zijn, zoals de ultraviolette stralen.

Waaruit ontstaat de energie die de zon uitstraalt?

De energie die de zon uitstraalt ontstaat door kernfusie. De atmosfeer en de magnetosfeer (het magnetisch veld van de aarde) beschermen het leven op aarde tegen het grootste deel van de schadelijke straling die de zon naast licht en warmte eveneens uitstraalt.

Wat doet de zon voor de aarde?

Waar hebben we de zon voor nodig? De zon geeft enorm veel lichtenergie aan de aarde. Planten maken hier dankbaar gebruik van; zij hebben zonlicht nodig om door middel van fotosynthese te overleven.

Welke 3 soorten stralen bereiken de aarde vanuit de zon?

De UV stralen zijn de stralen die de huid ernstig kunnen beschadigen….3 Soorten stralingen

  • Licht: het licht dat er voor zorgt dat onze wereld zichtbaar wordt.
  • Infrarode straling: deze straling is onzichtbaar en geeft warmte.
  • Ultraviolette straling: (vanaf nu UV-stralen genoemd) is onzichtbare straling.

Welke deeltjes in de atmosfeer zorgen voor verstrooiing van zonlicht?

Blauw licht De aarde heeft een dampkring, deze bestaat ook uit deeltjes, zoals zuurstof, vochtdeeltjes, ozon en stofdeeltjes. Net als in een glas water botst het licht tegen deze deeltjes aan en wordt verstrooid.

Hoe wordt de energie die de zon uitzendt gevormd?

De energie van de zon komt tot stand door kernfusie. Waterstof wordt tot helium omgevormd, waarbij veel energie vrijkomt. De zon is de energiebron voor geologische processen op aarde. De hoeveelheid energie die de zon produceert is gigantisch.

Hoe halen we zoveel mogelijk energie uit de zon?

Solar fuels: van zon naar materie Het wordt verkregen via elektrolyse uit water, waarbij de elektriciteit idealiter uit hernieuwbare energiebronnen komt. Wanneer die stroom wordt opgewekt met zonnepanelen, wordt zulk waterstofgas ook wel solar fuel genoemd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven