Welke twee landen in Scandinavie hadden dezelfde koning?

Welke twee landen in Scandinavië hadden dezelfde koning?

De eerste unie tussen Zweden en Noorwegen vond plaats in 1319. De driejarige Magnus, zoon van de Zweedse koninklijke hertog Erik Magnusson en van de Noorse prinses Ingeborg, erfde de Noorse troon van zijn grootvader Haakon V en werd in hetzelfde jaar hij verkozen tot koning van Zweden, bij het Verdrag van Oslo.

Waar staat Stockholm bekend om?

Door de vele (grote) wateren in de stad wordt Stockholm ook wel het “Venetië van het noorden” genoemd. De stad ligt midden in de scherenkust, met 24.000 eilanden. In Stockholm zetelt de Zweedse regering en het parlement. Ook het paleis van de Zweedse koning, Karel XVI Gustaaf, is er te vinden.

Hoe lang bestaat Zweden al?

De staat Zweden is ontstaan in de Middeleeuwen en groeide in de Vroegmoderne Tijd uit tot grootmacht, die onder meer delen van de huidige Baltische staten, Finland en het Heilige Roomse Rijk omvatte. In de 18e, 19e en aan het begin van de 20e eeuw werd veel grondgebied verloren.

Welke landstreek ligt deels in Noorwegen Zweden Finland en Rusland?

Het ruimere begrip Fennoscandinavië omvat de landen Noorwegen, Zweden en Finland, de Russische deelrepubliek Karelië en het Russische schiereiland Kola en komt grotendeels overeen met het Baltisch schild. Cultureel lagen de Scandinavische landen steeds aan de periferie van Europa. De renaissance had er weinig invloed.

Wat valt je op aan het uiterlijk van de kust van Noorwegen?

Vanwege zijn ligging aan de Atlantische Oceaan aan het einde van de warme Golfstroom heeft Noorwegen een mild en vochtig klimaat. De hele kust is het hele jaar door ijsvrij. De grootste steden bevinden zich hoofdzakelijk langs de kust, vooral in de zuidelijke helft.

Is Stockholm een leuke stad?

Stockholm is een geweldige stad waar ik in de toekomst graag nog eens naar terugkeer. Er zijn zo veel leuke wijkjes, verborgen plekjes en mooie winkeltjes. Je kunt je hier echt dagenlang prima vermaken. Verwacht geen grote bezienswaardigheden, maar ga lekker op verkenningstocht.

Hoe ver kwamen de Vikingen?

De ‘Denen’ trokken zuidwaarts naar Engeland, België, Nederland, en Duitsland (Rijnland) en Frankrijk (Normandië). In 789 werden de Vikingen voor het eerst gesignaleerd in Engeland waar ze in Dorset kwamen, waarna ze in 793 het klooster van Lindisfarne aan de noordoostkust van Engeland plunderden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven