Welke twee rechtbanken vallen onder het ressort van het gerechtshof s Hertogenbosch?

Welke twee rechtbanken vallen onder het ressort van het gerechtshof s Hertogenbosch?

Het Gerechtshof ‘s-Hertogenbosch is een sinds 1838 Nederlands bestaand gerechtshof dat zaken van de rechtbank Oost-Brabant, Zeeland-West-Brabant en Limburg in hoger beroep behandelt.

Welke rechtbank Noord Brabant?

Rechtbank Oost-Brabant | Rechtspraak.

Waar kan ik mijn rechtspraak vinden?

Naar de rechter – Naar de rechtbank Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (https://www.rechtspraak.nl/Uitspraken).

Hoe kom ik in contact met een rechter?

Heeft u een specifieke vraag over een lopende procedure of moet de rechter iets beoordelen? Neem dan rechtstreeks contact op met de betreffende rechtbank of gerechtshof. De contactgegevens van de rechtbanken en gerechtshoven vindt u onderaan deze pagina.

Welke rechtbanken kent Nederland?

Rechtbanken

  • Rechtbank Amsterdam.
  • Rechtbank Den Haag.
  • Rechtbank Gelderland.
  • Rechtbank Limburg.
  • Rechtbank Midden-Nederland.
  • Rechtbank Noord-Holland.
  • Rechtbank Noord-Nederland.
  • Rechtbank Oost-Brabant.

Welke arrondissementen zijn er in Nederland?

Arrondissementen. Sinds 1 april 2013 is Nederland ingedeeld in 11 arrondissementen: Amsterdam, Den Haag, Gelderland, Limburg, Midden-Nederland, Noord-Holland, Noord-Nederland, Oost-Brabant, Overijssel, Rotterdam en Zeeland-West-Brabant.

Welke rechtbank is van toepassing?

In een normale civiele procedure geldt de hoofdregel dat een zaak moet worden aangebracht bij de rechtbank in de regio waar de gedaagde partij woonachtig of gevestigd is.

Welke rechtbank is bevoegd Amsterdam?

Rechtbank Amsterdam is bevoegd om in haar arrondissement recht te spreken in eerste aanleg. Dit betekent dat de rechtbank de eerste instantie is die een juridisch oordeel over een zaak of conflict geeft.

Waar vind ik mijn vonnis?

Veel uitspraken worden gepubliceerd op de www.rechtspraak.nl. Staat de uitspraak die u zoekt daar niet bij, dan kunt u een kopie van het vonnis opvragen bij de voorzitter van de strafkamer.

Waar vind ik uitspraken kort geding?

Via Uitspraken.nl kunt u eenvoudig zoeken naar rechterlijke uitspraken en jurisprudentie binnen de proceduresoort kort geding door het invoeren van één of meerdere trefwoorden. Het is uiteraard ook mogelijk om te zoeken op wetsartikelen, zaaknummer, ECLI nummer of het oude LJN nummer.

Kan ik uit de bewindvoering?

Bewindvoering stopt alleen vanzelf bij tijdelijk bewind, als de betrokkene overlijdt of als het bewind overgaat in curatele. In alle andere gevallen kunt u in een verzoek de kantonrechter vragen het bewind te stoppen. De kantonrechter kan dit ook zelf aan de bewindvoerder en de betrokkene voorstellen.

Welke zaken behandelt de kantonrechter?

De kantonrechter behandelt binnen het civiel recht: civiele zaken tot een bedrag van € 25.000, arbeidszaken, huurzaken, consumentenkoopzaken en consumentenkredietzaken. Ook bewind, curatele, mentorschap en het verwerpen of (beneficiair) aanvaarden van een erfenis zijn onderwerpen waar de kantonrechter over gaat.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven