Wie heeft de NAVO opgericht?

Wie heeft de NAVO opgericht?

4 april 1949, Washington D.C., Verenigde Staten
Noord-Atlantische Verdragsorganisatie/Opgericht

Wie richte de NAVO op?

Vóór de oprichting van de NAVO was er in maart 1948 bij het Verdrag van Brussel al de zogeheten Westelijke Unie of WU (later West-Europese Unie) opgezet tussen Frankrijk, de Benelux en Groot-Brittannië.

Wie is de baas van de NAVO?

Sinds 1 oktober 2014 is de voormalige premier van Noorwegen, Jens Stoltenberg, de secretaris-generaal van de NAVO. Omdat de militaire opperbevelhebber van de NAVO (de “Supreme Allied Commander Europe”) traditioneel een Amerikaan is, is de secretaris-generaal van de NAVO tot nu toe iedere keer een Europeaan geweest.

Wie zit er in de NAVO?

Verenigd Koninkrijk (1949)

 • Verenigde Staten (1949)
 • Griekenland (1952)
 • Turkije (1952)
 • Duitsland (1955)
 • Spanje (1982)
 • Hongarije (1999)
 • Polen (1999)
 • Waar zit de NAVO?

  Het politieke hoofdkwartier van de NAVO bevindt zich in Brussel, waar ook de NAR is gevestigd. De eerste locatie was in Londen. Daarna volgden verhuizingen naar het Palais de Chaillot in Parijs in 1952, vervolgens naar Porte Dauphine in Parijs in 1959.

  Waarom heet de NAVO de NAVO?

  De Noord-Atlantische Verdrags Organisatie (NAVO) werd in 1949 opgericht met als doel de veiligheid en vrijheid van de aangesloten landen te garanderen en wereldwijd stabiliteit te bevorderen. De NAVO werkt samen met internationale organisaties, zoals de Europese Unie, de OVSE en de VN.

  Wie is de hoogste militaire baas van de NAVO?

  Deze Raad wordt bijgestaan door het Military Committee waar alle lidstaten met een leger in zijn vertegenwoordigd. De hoogste militaire commandant van de NAVO is de Supreme Allied Commander Europe (SACEUR), tot dusverre altijd een Amerikaan.

  Waar bestaat de NAVO uit?

  De NAVO werkt samen met internationale organisaties, zoals de Europese Unie, de OVSE en de VN. De NAVO bestaat uit 30 landen uit Europa en Noord-Amerika en wordt gefinancierd door de lidstaten die ieder een bijdrage leveren.

  Waar is NAVO top?

  Organisatie van een NAVO-top in Brussel op 14 juni 2021 | Belgium.be.

  Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

  Terug naar boven