Heeft antidepressiva invloed op de pil?

Heeft antidepressiva invloed op de pil?

Deense onderzoekers hebben een verband aangetoond tussen het gebruik van hormonale anticonceptie, zoals de anticonceptiepil, en het gebruiken van antidepressiva. Dit wekt de suggestie dat gebruik van hormonale anticonceptie de kans op een depressie vergroot.

Wat maakt de pil onbetrouwbaar?

De pil is niet of minder betrouwbaar als je ze vergeet of te laat inneemt, en in combinatie met sommige geneesmiddelen. Heb je moeten overgeven binnen de 2 uur na het innemen van je pil? Neem dan een nieuwe pil uit een reservestrip. Sint-Janskruid en sommige geneesmiddelen kunnen de werking van de pil verminderen.

Wat als de pil niet werkt?

Betrouwbaarheid pil bij braken of diarree Of krijgt u binnen 4 uur waterdunne diarree? Dan is het niet zeker of de pil werkt. Het kan zijn dat de pil nog niet (helemaal) in het lichaam is opgenomen en u de rest kwijt bent geraakt via braken of diarree. Neem enkele uren later een nieuwe pil in uit een reservestrip.

Wat kan de pil beinvloeden?

Bijwerkingen van de pil komen vooral voor als u met de pil begint. Voorbeelden zijn gevoelige of gespannen borsten; hoofdpijn; stemmingsveranderingen; misselijkheid; gewichtstoename of doorbraakbloedingen.

Is de pil veilig in de stopweek?

Na 3 weken volgt er een stopweek. In deze week ben je ongesteld. Tijdens deze 7 dagen ben je nog steeds beschermd tegen zwangerschap.

Kan je overgeven van de pil?

Overgeven of diarree en de pil Als u binnen drie uur na het innemen van de pil moet overgeven of last hebt van diarree, kunt u er van uitgaan dat de pil niet of niet goed werkt. Neem dan een nieuwe pil uit een reservestrip. Als u twee of meer pillen hebt gemist, geldt een ander advies.

Hoe groot is de kans dat de pil niet werkt?

De pil is een zeer betrouwbare anticonceptiemethode. Hoewel de kans dat je zwanger wordt bij de pil zeer klein is, geeft geen enkele vorm van anticonceptie 100% garantie. Wanneer je de pil netjes elke dag slikt dan is de kans op een zwangerschap kleiner dan ongeveer 1%.

Wat zijn de verschillende soorten anticonceptie?

De verschillende anticonceptie soorten. Er zijn verschillende anticonceptiesoorten, in te delen in 8 categorieën: de pil, de pleister, de ring, de prikpil, het staafje, het spiraaltje, barrièremethodes en sterilisatie. Hieronder leggen we kort uit wat elke methode inhoudt.

Wat zijn de anticonceptiemethoden zonder hormonen?

De enige anticonceptiemethoden zonder hormonen zijn barrièremethodes, het koperspiraaltje of sterilisatie. Wil je in plaats van synthetische hormonen liever natuurlijke hormonen gebruiken? Bekijk dan eens de anticonceptiepillen Qlaira of Zoely. In deze pillen zitten deels lichaamseigen hormonen.

Welke anticonceptiemiddelen zijn er tegen de zwangerschap?

Anticonceptie beschermt je tegen zwangerschap. Daarom worden ze ook wel voorbehoedsmiddelen genoemd. De meeste anticonceptiemiddelen zijn vrouw georiënteerd. Maar welke anticonceptie past dan het beste bij jou? Anticonceptie is er in alle soorten en maten. Zo zijn er anticonceptiemethoden met of zonder hormonen.

Wat zijn de verschillende anticonceptiesoorten?

De verschillende anticonceptie soorten Er zijn verschillende anticonceptiesoorten, in te delen in 8 categorieën: de pil, de pleister, de ring, de prikpil, het staafje, het spiraaltje, barrièremethodes en sterilisatie. Hieronder leggen we kort uit wat elke methode inhoudt. Wil je graag meer informatie over een bepaalde anticonceptiemethode?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven