Inhoudsopgave
Hoe lang DVT behandelen?
Zowel bij een eerste idiopathische als secundaire DVT wordt een behandelduur van 3 maanden geadviseerd. De behandeling van een eerste idiopatische DVT gedurende 6 maanden biedt geen voordelen boven een behandelduur van 3 maanden.
Wat zijn algemene risico factoren voor het krijgen van een DVT?
risicofactoren: eerdere DVT of longembolie, oestrogeengebruik (anticonceptie en hormoonsuppletie), maligniteiten, recent trauma van het been, operatie, zwangerschap of kraamperiode, immobilisatie, reizen, bekende trombofilie of stollingsproblemen in de familie.
Welke klachten geeft diepe veneuze trombose?
Verschijnselen van diep veneuze trombose Bij diep veneuze trombose kunt u de volgende klachten hebben: • pijn in de kuit die verergert bij beweging; • het aangedane been kan zwaar voelen en dikker zijn; • soms is er sprake van vochtophoping (oedeem) in het been, meestal rond de enkels; • de huid van het been is vaak …
Wat is het verband tussen een DVT en een longembolie?
Bij trombose raakt een bloedvat verstopt door een bloedstolsel. Trombose in de aders komt het meeste voor in de benen, een trombosebeen. Als een stolsel losschiet, kan dit leiden tot een longembolie.
Is trombose levenslang?
Als de trombose in het been niet goed wordt behandeld, kunnen de aders blijvend beschadigd worden. Er ontstaat een chronische aandoening: een trombosebeen. Dit is een aandoening waarbij men levenslang gezwollen, vermoeid aanvoelende benen heeft en die in een aantal gevallen zelfs open wonden kan veroorzaken.
Wat zijn de risicofactoren van trombose?
Wat zijn de risicofactoren?
- Rokers.
- gebruikers van anticonceptiepillen.
- mensen met kanker.
- mensen met diabetes.
- mensen met een hoge bloeddruk.
- mensen met overgewicht.
- mensen met stollingsstoornissen.
- tijdens de zwangerschap en kraamtijd.
Hoe ontstaan diep veneuze trombose?
Diep veneuze trombose kan verschillende oorzaken hebben: Vertraging van de bloedstroom, bijvoorbeeld bij langdurige bedrust of zwangerschap. Gipsimmobilisatie. Beschadiging van de vaatwand, bijvoorbeeld door operaties of door een ongeval.
Hoe lang antistolling bij longembolie?
De duur van een orale antistollingsbehandeling van een DVT of een longembolie is 3-6 maanden.
Hoe lang kans op trombose na operatie?
Zonder maatregelen voor en na de operatie is de kans op trombose 60 tot 70%. Ter voorkoming van trombose na een grote operatie schrijft de arts van tevoren een antistollingsmiddel voor (Fraxiparine, Arixtra of Fragmin).
Kan je genezen van trombose?
De meeste gevallen van trombose in het been of de long genezen met behandeling zonder restverschijnselen. Slechts bij een minderheid van de patiënten is de trombose levensbedreigend (ernstige longembolieën). Restverschijnselen blijven bij een deel van de patiënten aanwezig, zoals kortademigheid en vermoeidheid.