Kun je met een strafblad op vakantie?

Kun je met een strafblad op vakantie?

Evenmin zou het een probleem moeten zijn om Nederland te verlaten als je een strafblad hebt (tegenwoordig heet dit justitiële documentatie). Alleen als de strafrechter jou als bijkomende straf een reisverbod heeft opgelegd, dan mag je niet naar het buitenland reizen. Er zijn verschillende soorten reisverboden.

Kan een strafblad verjaren?

Bij overtredingen blijven de gegevens 5 jaar bewaard (als er een taakstraf of vrijheidsstrafvoor is opgelegd blijven ze 10 jaar bewaard). Voor misdrijven blijft het 20 jaar; of 30 jaar bewaard (als de maximale straf van het strafbare feit 6 jaar of meer is) en. Bij zedenmisdrijven blijft het 80 jaar bewaard.

Welke overtredingen op strafblad?

Dit is geregeld in wet- en regelgeving (artikel 4, tweede lid Besluit justitiële en strafvorderlijke gegevens). Denk daarbij bijvoorbeeld aan baldadigheid, openbare dronkenschap, onverzekerd rijden, rijden zonder rijbewijs, gevaar op de weg veroorzaken en vele andere overtredingen komen altijd op het strafblad.

Hoe kun je zien of je een strafblad hebt?

Strafblad opvragen Om uw strafblad in te zien, moet u een verzoek indienen bij de Justitiële Informatiedienst. Dit kan schriftelijk of per e-mail. Bij dit verzoek moet u uw naam, adres en telefoonnummer vermelden. Ook moet u een kopie van een geldig identiteitsbewijs meesturen.

Kan je met een strafblad naar Dubai?

Als jij langer dan 30 dagen is Dubai blijft kan je deze tegen betaling 30 dagen verlengen. Blijf je langer dan 60 dagen dan moet je een verblijfsvisum aanvragen. Heb je een strafblad? Dan raden we je aan om voor vertrek contact op te nemen met de amabassade van de verenigde arabische emiraten en je situatie uitleggen.

Kan ik met een strafblad naar Canada?

Ja, uw eTA- aanvraag kan goedgekeurd worden. U dient de omstandigheden rondom de veroordeling nader te verklaren, zoals of u de drug zelf gebruikte of verwikkeld was in de distributie en verkoop van drugs.

Kan je ook een strafblad afkomen?

30 jaar na de einduitspraak of 30 jaar na het volledig voldoen van de strafbeschikking tenzij de duur van de gevangenisstraf of vrijheidsbenemende maatregel (bijvoorbeeld TBS) langer is dan 20 jaar, dan wordt de termijn van 30 jaar verlengd met 20 jaar (dus verwijdering na 50 jaar).

Heb je met een strafbeschikking een strafblad?

Als je een strafbeschikking krijgt en geen actie onderneemt, staat na twee weken je schuld vast. Dat betekent dan ook een aantekening op je justitiële documentatie wat ook wel strafblad wordt genoemd.

Kan je een strafblad krijgen door een boete?

U krijgt meestal een strafblad als u veroordeeld wordt voor een overtreding. Ook zonder veroordeling kunt u een strafblad krijgen. Bij een lage straf voor een overtreding krijgt u geen strafblad. Het gaat dan om een geldboete van de rechter of het OM van minder dan € 130.

Heb je een strafblad bij een boete?

Kun je bij de politie als je een strafblad hebt?

bij de politie. Toetsing van je sollicitatie – solliciteren bij de politie doe je door een formulier in te vullen, dat daarna nagekeken wordt. Dit gebeurt door een toetsingscommissie. strafblad hebt – met een strafblad heeft solliciteren bij de politie eigenlijk geen zin.

Hoeveel sigaretten mag je meenemen naar Dubai?

Je mag per persoon 400 stuks sigaretten of 2 kilogram tabak invoeren. Van sigaren mogen er maximaal 400 stuks meegenomen worden naar Dubai, die tot een totale waarde van AED. 2000 mogen hebben.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven