Wat doen trollen?

Wat doen trollen?

Een trol is een persoon die berichten plaatst in een internetomgeving om voorspelbare emotionele reacties uit te lokken als woede, irritatie, verdriet of scheldpartijen – ook wel flames genoemd in internetjargon, opzettelijk verkeerde informatie geeft of zich doelbewust anders voordoet.

Wat is een troll?

“Trolling” is een negatief gedrag dat kan gebeuren op allerlei websites waar mensen met elkaar kunnen praten. De benaming komt uit het Engels en betekent “vissen met een lijn die achter een boot hangt”. Een troll probeert online ruzie, discussies of emotionele reacties uit te lokken bij anderen.

Welke dwerg Noorse sagen vis waterval?

Andvari – of Alberich – is een dwerg die, volgens de Noordse mythologie, in een waterval leeft. Hij heeft de gedaante van een vis en vergaart veel goud en andere rijkdommen met behulp van een magische ring. De god Loki weet Andvari te vangen met behulp van een net, gemaakt door Rán, een zeegodin.

Waarom trollen Noorwegen?

Een trol is een mythologische benaming die oorspronkelijk uit Noord-Europa (met name Noorwegen) komt. In de Noordse mythologie waren trollen jötun. Later ging het in de Scandinavische folklore om aparte reusachtige lelijke en onvriendelijke bovennatuurlijke wezens die mensen konden opeten.

Wat is Trollenfabriek?

trollenfabriek (v; meervoud: trollenfabrieken) 1organisatie die internettrollen in dienst heeft en/of faciliteert en hen systematisch propaganda laat voeren tegen personen, instanties of staten door op internet provocerende of disruptieve berichten te plaatsen, nepnieuws te verspreiden, bedreigingen te uiten e.d.

Welke dwerg uit de Noorse sagen?

Norðri, Suðri, Austri en Vestri = Norðri, Suðri, Austri en Vestri zijn vier dwergen uit de Noordse mythologie. In het Noordse-Germaanse scheppingsverhaal wordt de hemel door deze vier dwergen ondersteund.

Hoe wordt in de mythologie waternimfen genoemd?

Hydriaden zijn waternimfen uit de Griekse mythologie. Sommigen houden zich op in zout water, anderen in zoet water of in de wolken. Deze nimfen zijn vaak dochters van belangrijke zeegoden zoals Nereus en Oceanus.

Hoe moet je trollen op snoek?

Een leuke en ontspannen manier van vissen is het zogenaamde trollen of slepend vissen. Je kiest een “plug”, “een swimbait” of een ander stuk “kunstaas” en sleept dit achter je boot aan. “De hengel” zet je in een hengelsteun of je houdt hem vast.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven