Welk land produceert de meeste appels?

Welk land produceert de meeste appels?

In 2019 bedroeg de wereldproductie 87 236 221 ton op een areaal van 4 717 384 ha, wat overeenkomt met een opbrengst van 18,4925 ton/ha. Voor Europa bedroeg de productie 17 094 614 ton op 995 578 ha, of 17,1705 ton/ha. De grootste producent was de Volksrepubliek China met 42 425 400 ton.

Welk land komen appels?

De eetbare handappel is het eindresultaat van een eeuwenlang proces van kruising in Centraal-Azië, waar meer dan 25 wilde appelsoorten voorkomen. Geselecteerde rassen werden later in stand gehouden door de door Chinezen uitgevonden techniek van enting.

Wat is de bovenkant van een appel?

In het kroontje aan de onderkant van de appel, als je de steel als de bovenkant beschouwt, kan je de resten van de bloesem herkennen. Het kroontje bestaat net zoals bij alle rozenplanten uit vijf delen. Als je de appel doormidden snijdt, wordt het klokhuis zichtbaar. Ook dit vruchtdeel bestaat uit vijf delen.

Hoeveel pitten zitten er in een appel?

Er is één dodelijk geval bekend. Het slachtoffer had maar liefst 250 gram appelpitten opgegeten. In een gemiddelde appel zitten ongeveer zo’n 15 pitten, maar vaak nog minder dan 10 pitten. Een pitje weegt nog geen gram.

Waar komt het woord appel vandaan?

Het woord appel werd al in het Middelnederlands gebruikt voor de vrucht van de Appelboom, die in de volkstaal ook Appelaar wordt genoemd. Peer en Perenboom zijn afgeleid van het Latijnse pirus voor de boom en pirum voor de vrucht van de Perenboom, die ook Perelaar wordt genoemd.

Hoe groeit een appel?

Van knop tot appel Tussen de blaadjes komen op een dag knoppen op de takken. Daarna gaan de knoppen open en komen er witte en roze bloemen uit. Maar als het vriest bevriezen de bloemen en komen er minder appels aan de boom. Als de bloemen zijn uitgebloeid komen op die plaatsen (eerst) kleine appeltjes.

Hoe noem je de binnenkant van een appel?

De binnenkant van een appel noem je het klokhuis. Maar waarom heet het eigenlijk zo? Dat heeft niks te maken met het tv-programma, maar wel met het oud-Nederlandse woord Clockhuys.

Doet een appel op?

Volgens de officiële spelling is alleen appel juist, zonder accent grave. Het is dus officieel een appel op iemand doen (‘iemand iets dringend verzoeken’). Wat ons betreft is ook appèl juist. In onze Spellingwijzer Onze Taal worden appel en appèl allebei gegeven.

Wat zit er op een appel?

Appels bevatten weinig calorieën. Er zit niet veel vitamine C in appel, maar wel veel voedingsvezel en kalium. Appels staan net als ander fruit in de Schijf van Vijf en geven gezondheidsvoordelen. Appels uit Nederland hebben het hele jaar een lage klimaatbelasting.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven