Welke creme voor litteken?

Welke crème voor litteken?

Litteken crème kan helpen littekens te voorkomen door het te smeren op wondjes of acne waarvan de kans groot is dat het later een litteken wordt. Litteken crème kan ook oude littekens helpen verdwijnen of in ieder geval minder zichtbaar maken. Biodermal, VSM en ALHYDRAN zijn bekende merken voor littekencreme.

Kan een litteken open gaan?

Je hebt meerdere soorten littekens: atrofisch, hypertrofisch, keloïd en acne littekens. Het kan zeker één tot anderhalf jaar duren voordat een litteken is ‘uitgerijpt’ en dus het eindresultaat heeft bereikt. Door masseren kan een litteken mooier genezen.

Kun je littekens weglaseren?

Littekens zijn door middel van lasertherapie goed te behandelen. Onze huidtherapeuten werken met fractionele lasers of een CO2 laser voor littekens. Het kenmerk van deze lasertypes is dat deze laser microkolommen van warmte in de diepere huidlagen maakt, waardoor elastine en collageen wordt gestimuleerd.

Waar kan ik litteken creme kopen?

Bij Etos koop je littekenproducten die het herstel van je huid bevorderen! In ons assortiment vind je verschillende producten tegen littekens van diverse merken zoals Remescar, Biodermal en Lucovitaal. Deze crèmes en gels zorgen voor een intensieve hydratatie waardoor de huid beter herstelt.

Wat kun je het beste op een litteken smeren?

Een chirurgische wond kun je na de operatie gewoon verzorgen met een beetje vaseline. Dat is vet, trekt nauwelijks in de huid en daardoor blijft je huid lang soepel. Op die manier laat je wonden en littekens het beste en comfortabel genezen.

Wat gebruiken bij litteken?

Heb je een wond, bijvoorbeeld door een val, snee of operatie? Dan wil je een litteken zoveel mogelijk voorkomen. Daarvoor kun je een littekencrème of siliconen-product (gel of verband) gebruiken.

Hoe herstelt een litteken?

Een litteken dat goed geneest is in het begin wat roder en onderhuids wat verdikt. Na een paar weken of maanden wordt het litteken steeds zachter. Uiteindelijk, na één jaar, wordt het een wit en zacht litteken. Bij mensen met een gepigmenteerde (gekleurde) huid is de kleur van het litteken vaak wat donkerder.

Hoe zien de littekens eruit?

In het begin is een litteken meestal rood. Het litteken kan rood, donkerrood of bij een donkerdere huid zelfs bruin zijn. Hoe lang een litteken rood blijft, hangt af van het genezingsproces. Bij grote wonden kan dit wat langer duren terwijl dit bij kleine wonden wat sneller wegtrekt.

Hoeveel kost littekens verwijderen?

Litteken verwijderen kosten

Littekencorrectie (lokale verdoving)
Littekencorrectie van +/- 5cm v.a. € 595
Littekencorrectie van +/-15cm / of meerdere kleine littekens v.a. € 795
Littekencorrectie van +/-30cm / of meerdere kleine littekens v.a. € 1000
Overig

Waar kun je ALHYDRAN kopen?

ALHYDRAN is te koop bij apotheken, klinieken en verschillende huidtherapie praktijken. Er is ongetwijfeld een verkooppunt bij jou in de buurt.

Wat is het beste voor littekens?

Siliconengel of siliconenpleisters geven de beste resultaten. Gebruik ze snel na je verwonding of operatie. Het gebruik van een gewone verzorgende crème houdt de huid en het littekenweefsel soepel, waardoor het litteken wat minder zichtbaar kan worden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven