Welke planeet staat dichter bij de Zon?

Welke planeet staat dichter bij de Zon?

Het dichtst bij de zon ontstonden de planeten die vooral uit steen bestaan, zoals Mercurius, Venus, de Aarde en Mars. De planeten die daarna komen, Jupiter, Uranus, en Neptunus bestaan uit gas. Het zijn grote gasbollen. De buitenste planeet heet Pluto en die bestaat uit een mengsel van steen en ijs.

Welke planeet licht het dichtst bij de aarde?

Mercurius staat niet alleen het dichtst bij de aarde. De berekeningen laten namelijk zien dat Mercurius het dichtst bij elke planeet in ons zonnestelsel in de buurt staat. “Mercurius is dus zelfs de dichtstbijzijnde planeet van Neptunus,” besluiten de onderzoekers.

Hoe ver staat de Mercurius van de aarde?

De gemiddelde afstand tussen de aarde en de rode planeet is 1,70 AE.

Wat is dichterbij Venus of Mars?

De buurplaneten van de aarde zijn Mars en Venus, zo laat elk plaatje van het zonnestelsel zien, en van die twee staat Venus het dichtst bij ons.

Welke planeet is de aarde?

De Aarde is een terrestrische planeet, dat wil zeggen dat ze bestaat uit gesteente in plaats van gassen, zoals een gasreus als Jupiter. De Aarde is in diameter, massa, gemiddelde dichtheid, zwaartekracht en sterkte van haar magnetisch veld de grootste van de vier terrestrische planeten in het zonnestelsel.

Welke planeten draaien rond de aarde?

Omloopbanen van de planeten De Aarde staat gemiddeld op een afstand van 1 AE van de Zon. Mercurius staat op een afstand van 0,4 AE, Venus op 0,7 AE, Mars op 1,5 AE, Jupiter op 5,2 AE, Saturnus op 9,5 AE, Uranus op 19 AE en Neptunus op 30 AE.

Hoe ver staat de Zon van de aarde af?

Omloopbanen van de planeten Een astronomische eenheid is ongeveer gelijk aan 149,6 miljoen kilometer. De Aarde staat gemiddeld op een afstand van 1 AE van de Zon. Mercurius staat op een afstand van 0,4 AE, Venus op 0,7 AE, Mars op 1,5 AE, Jupiter op 5,2 AE, Saturnus op 9,5 AE, Uranus op 19 AE en Neptunus op 30 AE.

Wat is de afstand van de aarde naar Venus?

Venus is de planeet die het dichtst bij de Aarde kan komen, in benedenconjunctie (de positie in haar baan precies tussen de Aarde en de Zon in) bedraagt haar afstand tot de Aarde ongeveer 41 miljoen km. Venus bereikt die positie elke 584 aarddagen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven