Welke staat ligt tussen Mississippi en Georgia?

Welke staat ligt tussen Mississippi en Georgia?

Georgia ligt aan de Atlantische Oceaan. In het noorden grenst het aan de staten Tennessee en North Carolina, in het westen aan Alabama, in het noordoosten aan South Carolina en in het zuiden aan Florida.

Hoe groot is Georgia?

153.910 km²
Georgia/Oppervlakte

Welk werelddeel Georgie?

Europa
Azië
Georgië/Werelddeel

Welke staat is Atlanta?

In 2000 telde Georgia 8.186.453 inwoners (53 per km²). Het bruto product van de staat bedroeg in 1999 275 miljard dollar. Hoofdstad Atlanta is verreweg de grootste stad van Georgia. Andere steden zijn Savannah, Macon, Columbus en Augusta.

Waar staat Mississippi bekend om?

De staat kent leuke steden die een bezoek waard zijn en er zijn ook veel musea en waterparken te vinden. Vooral in het zuiden, bij de Golf van Mexico, kun je de cultuur van Mississippi echt proeven.

Hoe heette Georgië vroeger?

Georgië was vlak na de Russische Revolutie tussen 1918 en 1921 drie jaar onafhankelijk als de mensjewistische Democratische Republiek Georgië, waarna het Rode Leger het heroverde en daarop de Sovjet-Unie Georgië, eerst samen met Armenië en Azerbeidzjan, tot de Trans-Kaukasische Socialistische Federatieve …

Welke godsdienst overheerst in Georgië?

Ongeveer 65 procent van de Georgische bevolking in Georgië is aanhanger van de Georgisch-orthodoxe kerk. Verder zijn er volgelingen van de Russisch-orthodoxe kerk, de Armeens apostolische kerk, joden en moslims.

Welk geloof in Georgië?

Waar staat Georgië bekend om?

Het land is een belangrijke producent op het gebied van thee en olie. Toeristen die Georgië bezoeken komen veelal voor de oude stadjes, de zwarte zee, kuuroorden en voor de wintersport. Georgië staat verder bekend om zijn mooie berglandschappen. De laatste jaren is Georgië sterk in opkomst als vakantiebestemming.

Wat betekent Atlanta?

Atlanta is een Engelse meisjesnaam. Het betekent `Atlantische oceaan`.

Hoe groot is Atlanta?

353 km²
Atlanta/Oppervlakte

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven